Skate

Ons internaat

Ons internaatsreglement
Ons digitaal leerplatform Smartschool


Bovenliggende structuren

GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Scholengroep Brussel


Onze domeinpartners


Ons CLB

GO! CLB Brussel


Onze partners

RSCA
25 jeugdspelers van RSCA verblijven momenteel bij ons op internaat.
RSCA en ons internaat werken reeds meer 10 jaar samen voor wat betreft de begeleiding van jongeren.

Internaat De Tuinen
Daar binnen ons internaat de vraag groter is dan het aanbod, hebben we een samenwerkingsverband uitgebouwd met internaat De Tuinen. Het pedagogisch project en het zorgbeleid van beide locaties zijn op elkaar afgestemd.


Ondersteuning beleidsontwikkeling

CGG - Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Brussel
Uitwerking en opvolging van ons alcohol- en drugsbeleid, suïcidepreventie

Sensoa
Uitwerking en opvolging van ons integriteitsbeleid

Oplossingsgericht centrum
Opleidingen Nieuwe Autoriteit / NVR

Vialogos - Gedeelde zorg
Opleidingen systeem- en netwerkbegeleiding


Links voor jongeren

CLB ch@t
hier zitten allerlei hulpverleners klaar voor jou met om het even welke vraag/zorg/probleem. Of heb je gewoon nood aan een gesprek met iemand? Dan kan je ook hier terecht. 

Jac (Jongeren Advies Centrum)
Voor jongeren tot 25 jaar. Je kan met hun bellen, chatten, mailen 

Awel
Je kan bellen, mailen en chatten met Awel. Elk gesprek is gratis en anoniem. Je kan ook informatie lezen over thema’s zoals gezin, school, verliefd, de anderen en ik, niet goed in je vel, lichaam, en zo veel meer! Of je kan een vraag posten op het forum. Bel 102 of www.awel.be

Fit in je hoofd
Met deze website leer je controle over je eigen leven te hebben. Je leert jezelf te waarderen. Je kan het hoofd bieden aan stress en tegenslag. Je leert positief in het leven te staan. En dat voelt goed! Via 10 tips kan je zélf aan de slag met je eigen veerkracht. Deze website is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar. 

Kinderrechtencommisariaat
Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat helpt je verder.

Missing You
Misschien ben jij jouw mama of papa, broer of zus, oma of opa, vriend of vriendin verloren? Dan voel je je misschien soms verdrietig, boos of in de war… Met deze website willen we je helpen om te begrijpen wat er aan het gebeuren is. In jezelf en bij de mensen om je heen.

Noknok
Je bent jong en je kan heel wat aan. Hier vind je informatie en opdrachten om je goed in je vel te voelen. Ga zelf aan de slag en zoek de tips die je het meest aanspreken. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht. Noknok bevat heel wat tips en informatie over pesten, gezondheid, grenzen stellen, angst, jezelf pijn doen, depressie, liefde en vrienden, school,…

Nu praaat ik erover
Word je seksueel lastig gevallen? Heb je vragen over seksueel misbruik? Word je vaak uitgescholden? Is er iemand die je fysiek pijn doet? Ken je iemand met zo’n probleem? Wij kunnen helpen. Je kan hierover anoniem chatten met één van onze gespecialiseerde medewerkers.

Alles over seks
Waarop moet je letten bij naaktfoto’s of sexting? Wat moet je doen als er een naaktfoto van jou op internet staat? Is Snapchat veilig voor naaktfoto’s? 

WatWat
Op wat wat kan je terecht met heel wat vragen over muziek, verliefdheid, geld, pesten, het klimaat, op reis, drugs, je lijf, praten met je ouders, identiteit, … 

Vertrouwenscentrum kindermishandeling
Als je zelf geweld meemaakt, wil je dat het stopt. Als je ziet dat het met andere kinderen gebeurt, zie je dat zij er triestig door worden. Bel 1712 of praat erover met een volwassene. Bel 1712 bij vragen over geweld.

Tejo
Therapeutische begeleiding • jongeren 10 – 20 jaar
anoniem • onmiddellijk • kortdurend • gratis • met of zonder afspraak


Onderwijsloopbaan

Onderwijskiezer
Wil je veranderen van studierichting? Wil je meer informatie krijgen over een bepaalde richting? Dan is dit een website voor jou.

Overzicht online infodagen hoger onderwijs


Stockfoto's: Pexels